2021.06.01.

(Régi) Új szolgáltatásunk újra elérhető- GYÓGYPEDIKŰR

2021.05.28.

Új szolgáltatással és orvossal bővült Központunk csapata

2021.03.11.

Központunkban jelenleg is érvényes házirend. Kérjük olvassák el figyelmesen!

2019.03.06.

Első mikrohullámú vénás kezelések Magyarországon

Hazánkban megtörtént a mikrohullámú elven alapuló (MwVAS) kórós vénatágulat eltávolító műtét az első 6 betegen. A népbetegségnek számító visszérbetegség riasztó következményeit úgy mint a trombózist, tüdő embólát, lábszárfekélyt gyakran csak műtéti beavatkozásokkal tudjuk elkerülni.

2018. decemberében sor került az első két műtétre, 2019. február 23-án pedig már a 6. beavatkozás is eredményesen megtörtént.

Az elmúlt évtizedekben a vénán belüli technikák hatalmas innováción mentek keresztül, a mikrohullámú hőfejlesztés elvén alapuló rendszert a kínai Nanjingban- az ECO cég kezdte fejleszteni. E jeles műtéti napon a fejlesztő cég képviseletében Brian Day is jelen volt.

A módszer a magas frekvenciájú energia segítségével hőhatást fejt ki az erekre, melynek következtében a kezelt érfal elzáródik. A panaszok megszűnnek, a betegek már a műtét napján otthonukba távoznak. A korábbi hőfejlesztéses technikáknál jelentősen alacsonyabb a hő kibocsátás ezen eljárásnál, így a környező szövetek nagyobb biztonságban vannak a beavatkozás során.

A vágás nélküli műtétek egy új fejezete kezdődött el ezzel a kínai-magyar együttműködéssel, mely során a legkíméletesebb és leghatékonyabb módszer kifejlesztése és tesztelése sikeresen megtörtént. Ezzel a technikával végzett műtétek sokkal kisebb megterhelést jelentenek a betegeknek, mint a hagyományos műtétek.

Az Izinta Kft. támogatásával Dr. Rozsos István és csapata hajtotta végre az első mikrohullámú vénás beavatkozást Komlón. Dr. Rozsos úttörője a vénás kezelések bevezetésének, hazánkban ő végezte el az első éren belüli lézeres visszér műtétet 2005. szeptemberében. Az új módszer technikájáról és eredményéről rövidesen a szakmai lapokban is olvashatnak.

Kapcsolattartó: Merse Anita 20 953 6154

Hivatkozás: A retrospective study comparing endovenous laser ablation ... – NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22953634

by J Mao - 2012 - Cited by 11 - Related articles

A retrospective study comparing endovenous laser ablation and microwave ablation for great saphenous varicose veins. Mao J(1), Zhang C, Wang Z, Gan S, ...