Pedikűr

Professzionális Esztétikai és Orvosi Pedikűr a legkorszerűbb eszközökkel a lábai egészségéért!


Pappert Eszter Pappert Eszter

1967- nyarán, az ikrek havában születtem.
Általános ápoló és asszisztens, foglakozás egészségügyi ápoló majd felsőfokú ápolói szakképesítésem mellett 21 éve gyógy pedikűrösként is dolgozom.
Pályámat a kaposvári gyermekkórházban kezdtem.
2 évig Ifjúság egészségügy, majd 15 évet foglalkozás egészségügyi szolgálatnál dolgoztam.
(Infra-Med kft, Dipol-Med kft,Homed Bt)
Gyógy pedikűrös - talp reflexológusként több oktatást tartottam a magyar Iparszövettség oktatási központjának illetve a Kaposvári oktató központnak.
2 évig a Baptista Szeretetotthon rendelőjében sebész szakorvos asszisztense voltam.
2 gyermek édesanyja vagyok.

Fontosnak, jelentősnek tartom a pedikűrös munkáját a sebészeti ellátás mellett

Ápolónőként dolgozva, valamint gyógy pedikűrösi munkám során naponta találkozom elhanyagolt, kevésbé ill. nem gondozott lábú betegekkel.
Mind a geriátriai osztályon, mind a vendégkörömben igen sok az idős, vagy diabeteses beteg, de a fiatalabb korosztályban is sok problémát okoznak a láb kóros elváltozásai.
A láb elhanyagolásának mértéke nem teljesen arányos az anyagi és szociális, kulturális körülményekkel, bár az összefüggés tagadhatatlan. A felismerés hiánya, a nem megfelelő tájékozottság, s a „nem törődöm önmagammal” szemlélet is sokat ront a helyzeten.
Úgy gondolom, nem tudatosodott az emberekben, hogy a lábunk, mely egész nap cipeli testünk tömegét, a pillérje fizikumunknak, alkalmazkodni kényszerül minden –legtöbbször egészségtelen, a fiziológiás- divathóborthoz, a legnagyobb odafigyelést, kényeztetést, s törődést érdemelné.

A szakma kihívásaival lépést tartó pedikűrös a belgyógyász szakorvos , az érsebész és a háziorvos együttműködésébe integrálódva lehet csak eredményes a cukorbeteg vendég problémás lábának hatékony kezelésében, a szövődmények megelőzésében, az amputációk elkerülésében

A köröm gombás megbetegedései

Mindenki tart tőle, gyanakszik rá, hihetetlen reklám mennyiség szól róla, vadul és kevésbé vadul kezelik, iszonyt és undort kelt, napi szinten jelennek meg csodaszerek, amik pusztítják, de ismerjük, biztos felismerjük?!

Tényleg minden gombás fertőzés az, ami annak látszik?

Egy széleskörű felmérés szerint a lakosság 23%-a körömgombás, a lábkörmök fertőzöttsége 22%.
Leggyakrabban fonalas-és sarjadzó gombás fertőzéssel találkozunk, de ahol e kettő felüti a fejét előbb-utóbb a penészgomba is megtelepedhet.
Körömsérülés helyén (valami ráesik, szűk cipőben megnyomódik,”lerúgja” a sportoló, stb.…), amikor a körömlemez eltávolodik, elemelkedik a körömágytól, könnyen megtelepszik a gomba. Idősebb korban romlott immunállapot, gyengülő perifériás keringés, cukorbetegség, összességében a megrendült egészség, megelőző vagy kísérő jelensége lehet. Ezekből következik, hogy kortól, nemtől függetlenül, bárki megfertőződhet.
Könnyebb a fertőzést megelőzni, mert az elpusztítása sok hónapot vesz igénybe! Minden napi helyi kezelés, cipők, papucsok folyamatos fertőtlenítése, zuhanyzó fokozott tisztántartása, stb… nagyon fontos!
Gyakran jár együtt baktériumos fertőzésekkel, gyulladásokkal, fájdalmat okozhat, nehezíti a járást, hiszen egy málló, törmelékes köröm nem tudja a támasztó funkcióját betölteni. Egyszerűen csúnya, szagos, nem szívesen mutogatjuk… olyan, mint egy bélyeg a testünkön. Elhatárol a többi embertől.

Mit tehet a kéz-és lábápoló?

Megpróbálja felismerni. Ez persze nem könnyű. Képeket mellékelünk, miért is nehéz. A halpikkelyszerű köröm nagyon hasonlít a gombás fertőzéshez, de nem az, míg egy köröm felszíni gombásodás, kinézhet egy sima lapszerinti hámlásnak. Hiba, ha a vendéget megijesztjük (gondoljuk végig , egy kéz köröm egész nap szem előtt van, fölösleges szorongást és szégyenérzetet keltünk a vendégben), de az is hiba, ha nem ismerjük fel a fertőzést, megbetegedhetünk, fertőtlenítés elmulasztásával, másokat is megfertőzhetünk.

Forduljon bizalommal hozzám.

Árak:


Esztétikai pedikűr (láb állapotától függően ) : 5000-5500 Ft
  • Láb áztatása
  • Bőrkeményedések eltávolítása
  • Körmök rövidítése, formára reszelése
  • 5-10 perces masszírozás (a láb állapotától függően ! )

+ Tanácsadás a láb helyes otthoni ápolására.
Gombás köröm -benőtt köröm ápolása+ lábápolás : 5500-6000 Ft
Azoknak a kedves vendégeknek ajánlom, akik tyúkszemmel, benőtt körömsarokkal,gombás körömmel vagy egyéb rendellenességekkel küszködnek.
A helyes lábápolásnak a tanácsadás is része, lábának hatékony kezelésében, a szövődmények megelőzésében Önnek is tennie kell.

Ajánlott pedikűröseink az ország különböző pontjain

Pap Izabella Anikó

Pap Izabella Anikó
Pap Izabella Láb Centrum
Telefonszáma: +36-307437428
Honlapja: https://lábcentrum.hu
Facebook: https://www.facebook.com/izabellaaniko.pap.9?ref=tn_tnmn

Óvodás korom óta tudom, hogy a szépségiparban szeretnék dolgozni. 1998-ban letettem kéz-lábápoló szakmát, ami oklevelet adott.
Imádom a szakmám, amint hallok valami új termékről, vagy technikáról, azonnal ki kell próbálnom, és ha bevált akkor a vendégeim egyből élvezhetik.
2005-ben az OKJ-szakmunkás vizsgát letettem.
2005-ben elvégeztem a Propoliszos tyúkszem kiszedés, Japán manikűr című továbbképzést.
2006-ban elvégeztem Egyedi tehermentesítők készítése, Körömprotézis készítése, Spange Pánt készítése, Kombinált-gépi pedikűr, Sixtus-alpesi gyógynövények alapismerete című továbbképzést.
2008-ban elsajátítottam Anyag ismeretek, Forgóeszközök, Kötszerek, Technikák fortéja című tanfolyamát.
2012.-ben elvégeztem legújabb technikák lábon című tanfolyamot.
2012.-ben elvégeztem Spange Podofix, Combi Ped című tanfolyamot.
2012.-ben elvégeztem Cuccio Naturalé SPA- pedikűr, manikűr című tanfolyamot.
2013.-ban Pedikűr Szakoktató lettem.
2014.-ben átvehettem a GYÓGYÍTÓ PEDIKŰR című oklevelemet!! :)
2014.-ben elvégeztem a Gyógypedikűr című továbbképzést! :)
2014.-ben elvégeztem a CND Shellac című tanfolyamot!
2016.-ban Pedikűr Mester lettem!
2017.-ben CND Shellac Oktató lettem!


Buglyó Evelin
1032 Budapest, Hegedűs Gyula utca 45-47. Hartmann Gyógyászati segédeszköz boltban
Telefonszáma: +36-30/870-2415
Ügyfélfogadás: Hétfő, szerda, csütörtök, péntek 8:00-18:00